Opslag duurzame energie

Tesla Powerwall 1 en 2, de LG-Chem Batterijen en Mercedes-Benz

Kwaliteit in opslag voor tientallen jaren

De batterijen werken samen met uw zonnepanelen om de onuitputtelijke kracht van de zon te benutten en onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen. Als huiseigenaar kunt u door het opwekken en opslag van zonne-energie geheel energie neutraal wonen. Smart home systemen regelen overdag het energieverbruik van al uw apparaten zoals vaatwasser, wasdroger en wasmachine en zorgen er ook voor dat de accu’s opgeladen zijn voor de avond.

SMA en Victron energie opslag, eenvoudig en betaalbaar

Er zijn verschillende opties:

Met een zonnestroom installatie kunt u:

  • Vast aan het net >> Energie opslaan in een accu pakket. Bij te weinig opgewekte stroom koopt u in bij de leverancier. Bij teveel opgewekte stroom (een overschot) geeft u het overschot weer terug aan de leverancier.
  • Los van het Net >> De energie van uw panelen gaat in de accu’s. U krijgt een extra omvormer die de waardes van het net nabootst. Op die manier kunt u ook stroom gebruiken indien het net een uitval heeft. U zit dus nog wel vast, maar heeft een eigen back-up systeem.
  • Off grid systeem >> Dit systeem opereert helemaal los van het net en zit ook niet aangesloten. Er zal wel een Smart home systeem geïnstalleerd moeten worden, omdat het noodzakelijk is dat er bij donkere dagen (winter) heel secuur met de opgewekte stroom moet worden om gegaan.

Bent u op zoek naar speciale Off Grid systemen voor uw tuinhuis, camper, boot, Tiny-house of andere plek?
Kijk dan eens op onze overal-stroom.nl website voor kant-en-klare oplossingen.

Voorbeelden van accu's voor zonnesystemen

Tesla Powerwall 1

Deze accu zet u naast een bestaande zonnestroom installatie.

Tesla Powerwall 2

Deze accu is uitgerust met een eigen omvormer en kan daardoor ter vervanging van uw omvormer dienen. Ook kan deze geplaatst worden bij nieuwe installaties.

LG chem LOW voltage accu

Op te bouwen van 24 naar 48 Volt en verder. Veelal toepasbaar voor Off Grid systemen die van 24 Volt weer 230V maken.

 

LG high voltage accu

De LI-10 (for SMA) heeft een capaciteit van 9,3 kWh en een levensduur van 6000 tot 10000 cycli. Dat is bij 1 ontlading per dag zo’n 25 jaar.

SMA storage

De SMA storage is noodzakelijk naast elke accu. Heeft u al een omvormer? Dan zal de stroom eerst bruikbaar gemaakt moeten worden voor de accu die u wenst. Of dat nou een Tesla of een LG is, dat maakt niet uit.

SMA 3000 / 5000TL

De SMA 3000 / 5000TL met in gebouwde 2kWh accu. Uitstekend voor net gekoppelde woningen indien u toch zoveel mogelijk eigen energie wil gebruiken. 2kWh is voor de avond genoeg zonder gebruik van zware apparatuur.

 

Wilt u ook verduurzamen en geld besparen?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Ons adres is: Blekerstraat 5, 2222 AN in Katwijk aan Zee.
Telefoon: 071 – 542 74 40.
Ons kantoor is open van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00

Bel gerust voor een goed advies voor uw specifieke situatie of kom langs in onze showroom.