5 energie bespaartips om direct gas te verminderen.

De recente nieuwsberichten over hoge gas en elektra prijzen hebben veel los gemaakt bij consumenten. Nieuwe contracten vragen nu ver boven de €1,- per m3 en bijna €0,50 per kW. En vanaf januari 2022 zullen velen dit merken met hun variabelle contracten die deze tarieven gaan hanteren. Een beetje overheidssteun is dan welkom maar met onderstaande kleine aanpassingen bespaard u al een hoop zonder comfort te verliezen.

 1. Slimme meter is er voor uw gemak en inzicht.
  Bijna iedereen heeft een slimme meter in huis (of krijgt dat binnenkort). Het doel hiervan is dat de consument een beter beeld krijgt van het gebruik van gas/elektra. Elke energieleverancier heeft wel een handige app of pagina op de site waar in 1 oogopslag kan zien wat er afgelopen dagen verbruikt is. Met het toepassen van onderstaande maatregelen kunt u zo zien wat u gelijk bespaard.
 2. Sluit die tussendeur, koop een deur dranger/deurveer!
  Verwarm alleen de ruimtes die je wilt verwarmen. Dit klinkt misschien logisch maar veel mensen laten de gang of tussendeur naar boven altijd open staan. Zonde! want zo krijgt de thermostaat minder vaak het signaal dat het warm genoeg is in de woonkamer en betaald u eigenlijk vooral om de de kat zijn viool te verwarmen. Een deurdranger kost een 10 euro en kan zo wel 100m3 gas per jaar besparen.
 3. Verlaag de aanvoertemperatuur van uw Cv-ketel.
  Veel cv-ketels hebben een te hoge aanvoertemperatuur van 80°C of hoger. Met het verlagen van deze temperatuur bespaard u direct behoorlijk wat m3 gas. Zet deze eens op 70°C of zelfs 60°C, of als u vloerverwarming heeft (en boven de radiatoren niet/nauwelijks aanheeft) op 50°C of lager. Worden de ruimtes ook comfortabel warm? Misschien iets langer dan gebruikelijk maar met deze instelling die iedereen makkelijk zelf kan doen bespaard u een hoop.
  Op de site www.zetmop60.nl staan handige filmpjes per type cv-ketel om dit aan te passen.
 4. Zet de thermostaat een graad lager.
  Heeft u de thermostaat altijd overdag op 23°C? Zet deze eens overdag op 22° en voordat u naar bed gaat zet de thermostaat een uur ervoor op 15°C. Uw huis blijft nog wel een uur lang warm en met deze aanpassingen in het gebruik bespaard u zo €100 aan gas.
 5. Zoek de warmtelekken in uw woonkamer.
  Over het algemeen verwarmen we de woonkamer het meest en soms alleen maar. Kieren en spleten zorgen ervoor dat warmte ontsnapt. Zoek eens met bijv een stokje wierrook langs de tussendeur, oude kozijnen, kattenluikje of haard naar luchtstromen. Tochtstrippen of extra isolatie in een ongebruikte haard/luik verhoogt het comfort en verlaagt de energierekening.

  Als u echt stappen wilt maken om gas te besparen dan adviseren we om altijd eerst te kijken naar isoleren en het afgiftesysteem (radiatoren/vloerverwarming) of tzt het aanpassen van de warmtebron (cv-ketel / hybride warmtepomp / infrarood ed)

  Voor vele andere bespaartips kijk eens op  www.gagoed.nl/071-goed-tips/ en op 
  www.parisproofplan.nl/blogs/

Geld sparen

Wilt u ook verduurzamen en geld besparen?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Ons adres is: Kenauweg 17, 2331 BA in Leiden.
Telefoon: 071 – 542 74 40.
Ons kantoor is open van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00

Bel gerust voor een goed advies voor uw specifieke situatie of kom langs in onze showroom.

Welkom bij

Solar-Energy-Groep 


“Yeah”  bijna lente !!

Geniet van de zon en haar voordelen