Rescue Baby Gambia - Project 24/7 stroom voor Essau

Ik ben Johan van Haasterecht, eigenaar van Solar-Energy Groep. In 2018 ben ik in contact gekomen met Regina, de oprichtster van Rescue Baby Gambia. Samen zijn we een project gestart om het districtsziekenhuis van Essau eens en voor altijd te voorzien van 24-7 stroom. Hoe? Door een betrouwbaar back- up systeem voor stroom te bouwen door middel van zonnepanelen.

Solar Energy Groep is al ruim 4 jaar sponsor van het project Rescue Baby Gambia. Een organisatie die zich inzet voor een goede, veilige en vooral hygiënische begeleiding rondom de zwangerschap en bevalling in Essau, Gambia.

Het begon in 2018, Toen hebben we het ziekenhuis van elektriciteit voorzien met het project  “24-7 stroom voor Essau”

Op dat moment had het ziekenhuis 40 zonnepanelen. Maar die werkten helaas niet. Ik ( Johan van Haasterecht ) ging naar Essau om dit systeem te repareren, zodat de operatie ruimte op het ziekenhuis  24-7 stroom kreeg. Hierdoor konden essentiële behandelingen ten allen tijden goed worden uitgevoerd en overlijden er geen inwoners meer door stroomstoringen tijdens de behandelingen.

In 2019 ging ik voor de eerste keer mee naar Gambia. Toen hebben we een nieuw zonnepanelen systeem geplaatst om de operatiekamer te voorzien van stroom. Nu de rest nog.

Waar is het geld voor nodig?
We hebben €5000 nodig om de benodigde materialen te financieren voor de reparatie. Denk bijvoorbeeld aan omvormers, zonnelaadregelaars en accumonitoringssytemen. Het maakt niet uit hoe groot of klein je donatie is, alle kleine beetjes helpen!

Het spreekt voor zich dat wij onze eigen reiskosten betalen en dat iedere gedoneerde euro naar de reparatie gaat.

Kan je wat missen en wil meehelpen om dit bedrag bij elkaar te krijgen? Doneer dan nu! 

Namens mij (Johan van Solar-Energy-Groep) en Regina Bouwman (oprichtster Stichting Rescue Baby Gambia): ALVAST BEDANKT!

Rescue_baby_Gambia
power team Gambia

Welkom bij de

Solar-Energy-Groep 


Wegens de vakantie periode zijn wij met minder toppers op kantoor.  het kan zijn dat uw vraag / mail of telefoontje niet snel wordt beantwoord. We doen ons best.

Fijne vakantie gewenst.