Rescue Baby Gambia - Project 24/7 stroom voor Essau

Ik ben Johan van Haasterecht, eigenaar van Solar-Energy Groep. In 2018 ben ik in contact gekomen met Regina, de oprichtster van Rescue Baby Gambia. Samen zijn we een project gestart om het districtsziekenhuis van Essau eens en voor altijd te voorzien van 24-7 stroom. Hoe? Door een betrouwbaar back- up systeem voor stroom te bouwen door middel van zonnepanelen.

Op dit moment heeft het ziekenhuis 40 zonnepanelen. Maar die werken helaas niet.. Daarom ga ik van 2- 8 november naar Essau om dit systeem te repareren, zodat ALLE ruimtes en gebouwen op het ziekenhuis terrein 24-7 stroom krijgen. Hierdoor kunnen behandelingen ten alle tijde goed uitgevoerd worden en overlijden er geen inwoners meer door stroomstoringen. 

In 2019 ging ik voor de eerste keer mee naar Gambia. Toen hebben we een nieuw zonnepanelen systeem geplaatst om de operatiekamer te voorzien van stroom. Nu de rest nog.

Waar is het geld voor nodig?
We hebben €5000 nodig om de benodigde materialen te financieren voor de reparatie. Denk bijvoorbeeld aan omvormers, zonnelaadregelaars en accumonitoringssytemen. Het maakt niet uit hoe groot of klein je donatie is, alle kleine beetjes helpen!

Het spreekt voor zich dat wij onze eigen reiskosten betalen en dat iedere gedoneerde euro naar de reparatie gaat.

Kan je wat missen en wil meehelpen om dit bedrag bij elkaar te krijgen? Doneer dan nu! Via onze Gofund.me pagina zamelen we geld in. Zie hier de link.

Namens mij (Johan van Solar-Energy-Groep) en Regina Bouwman (oprichtster Stichting Rescue Baby Gambia): ALVAST BEDANKT!

Rescue_baby_Gambia