Garanties & Onderhoud

Onderhoud: Onderhoudscontract bij PV-Systemen.

Tijdens de jaarlijkse controle worden de volgende punten meegenomen:

 • Opbrengst
 • Meterstanden
 • Logboek omvormer
 • Grondig reinigen panelen
 • Bekabeling panelen
 • Montage systeem
 • Visuele ligging panelen
 • Vogelnesten verwijderen

Solar-Energy-Groep garandeert de opbrengst voor 10 jaar (de productiefactor) die is verwerkt in het financieel overzicht. Dat houdt concreet in dat wij misgelopen kWh vergoeden als het systeem bij normale inbedrijfstelling onverhoopt de opbrengst niet haalt. Indien het systeem een storing heeft, gebeurt dat overigens niet. Storingen moeten altijd binnen 24 uur gemeld worden aan Solar-Leiden om financiële schade (opbrengst) te minimaliseren.

Solar-Energy-Groep ontzorgt u bij de standaard fabrieksgarantie. Dat houdt in dat bij een manco aan de door Solar-Energy-Groep geleverde producten wij zorgen voor een snelle afwikkeling met de fabrikant en wij het systeem binnen 48 uur weer draaiende hebben. Dit doen wij door het bieden van vervangende producten, of door tijdelijke oplossingen indien producten naar de fabriek moeten ter reparatie. Aan de hand van de storing bepalen we wat voor u de beste oplossing is om het systeem zo snel als mogelijk is weer online te krijgen.

Een onderhoudscontract: is uiteraard geheel vrijblijvend en niet verplicht. Om aan de voorwaarden van opbrengstgarantie te kunnen voldoen zijn de controle punten jaarlijks wel voor uw eigen rekening. Deze punten hebben namelijk invloed op de opbrengst en zo dus ook op de garantie. Mocht u er voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten, dan is het geheel ter verantwoordelijkheid van Solar-leiden om jaarlijks 1 of meerdere keren het systeem te controleren en daar bij ten alle tijden ook verantwoordelijk te zijn voor de jaarlijkse opbrengst.

De kosten voor een onderhoudscontract zijn vanaf 75,- euro incl. btw, afhankelijk van uw specifieke situatie.

Solar-Leiden is aangesloten bij het SGZE garantiefonds

Solar Leiden is als één van de weinigen in onze regio aangesloten bij het SGZE.
We werken alleen met de beste materialen en 10 jaar opbrengstgarantie. Wij vinden dan ook dat er een certificaat bij hoort en dat uw systeem moet worden gewaarborgd door het gararantiefonds voor zonne-energie systemen.

 

Ondermeer gedekt zijn:

Ondermeer gedekt zijn:

 • Uw aanbetaling is gegarandeerd.
 • Toekomstige aanspraken op fabrieksgarantie.
 • Kwaliteit en deskundigheid.
 • Geschillencommissie.

U wilt de zekerheid dat uw investering voor zonnepanelen goed voor elkaar is. Daarom zijn wij aangesloten bij SGZE, en kunnen u die zekerheid bieden.

SGZE: “Alle aangesloten leveranciers hebben minimaal een jaar ervaring met het leveren en installeren van zonnepanelen, hebben aantoonbaar gemaakt dat ze hun financiën op orde hebben en onderschrijven de voorwaarden die de stichting stelt aan haar leden.”

Lees meer op de site van SGZE >>

Meer weten?

Vraag online een offerte aan.

Momenteel is de showroom door de Corona maatregelen gesloten.

Ons adres is: Kenauweg 17, 2331 BA in Leiden.
Telefoon: 071 – 542 74 40.
Ons kantoor is open van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00

Bel gerust voor een goed advies voor uw specifieke situatie.