Warmtepompboilers

De warmtepompboiler van Atlantic is één van de duurzaamste manieren om gas te besparen voor het verwarmen van tapwater. De combinatie van een boilervat met een kleine warmtepomp kan het hele jaar door het tapwater verwarmen. De warmtepompboiler heeft geen buitenunit nodig en heeft als groot voordeel dat het de woning ook kan koelen. De lucht die uit de warmtepomp komt heeft een temperatuur die 7°C kouder is, ideaal om een verdieping te koelen in warmere periodes. In de herfst of winter zet je handmatig een klepje om en gaat deze lucht naar buiten.

Hoe werkt de warmtepompboiler?

De warmtepompboiler werkt volgens hetzelfde principe als de warmtepomp. Warmte wordt onttrokken aan de buitenlucht en gebruikt om het water in het reservoir op te warmen. De ventilator 1 zuigt omgevingslucht aan. De warmte uit deze aangezogen lucht wordt afgegeven aan het koelgas 2. Dit gas wordt samengedrukt in de compressor 3 waardoor het verder opwarmt en vloeibaar wordt. In de condensor 4, geeft deze vloeistof zijn warmte af aan het water in het reservoir. Als de vloeistof afgekoeld is passeert deze het expansieventiel 5 en verandert weer in gas. De elektrische steunverwarming 6 wordt enkel geactiveerd als de warmtepomp niet aan de vraag kan voldoen.

Atlantic Explorer warmtepompboiler detail
Atlantic Calypso Warmtepompboiler
Atlantic Calypso warmtepompboiler
Explorer warmtepompboiler
Atlantic Explorer warmtepompboiler

Afhankelijk van de ruimte in de installatieruimte of garage zijn er 4 formaten van de warmtepompboiler. De Calypso warmtepompboiler is er in een 100 en 150 liter variant en de Explorer warmtepompboiler is er in 200 en 270 liter, met of zonder warmtewisselaar.

Het geluid wat de warmtepompboiler produceert is rond de 50db en alleen als het water in de boiler nog niet op temperatuur is. Als de boiler het water op 62°C verwarmd heeft dan gaat deze in de stille modus. Indien er een slaapvertrek in de buurt is dan kan je er voor kiezen om in te stellen dat de warmtepomp alleen overdag aangaat of alternatief alleen in de nacht.

Warmte uit de lucht voor het tapwater

Bij drie bewoners in de wijk ’t Heerlijk Recht, Nijverdal heeft Solar Leiden de warmtepompboiler van Atlantic geïnstalleerd. Lees hier het volledige artikel in het Leiderdorp’s Weekblad.

In de aflevering Van het Gas af van Unity Tv spreekt energie ambassadeur Richard Hilhorst over deze duurzame maatregel om gas te besparen. Zie het filmpje hieronder.

Door de koppeling aan de Cv-ketel met de warmtewisselaar functie van de Explorer warmtepompboiler hebben de bewoners tot 40% op hun gas weten te besparen. Het verbruik in elektra is afhankelijk van hoe vaak er warm tapwater wordt gebruikt, voor de Explorer 270L zal dit tussen de 1200 en 1700 kW op jaarbasis uitvallen.

 
Leiderdorps Weekblad - Warmtepompboiler

Zie hier de hele aflevering in de serie Van het Gas af op Unity.nu www.unity.nu/Kijk-terug/van-het-gas-af/van-het-gas-af,-aflevering-15,-’terugblik’

Benieuwd naar uw besparing met een warmtepomp-boiler?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Ons adres is: Blekerstraat 5, 2222 AN in Katwijk aan Zee.
Telefoon: 071 – 542 74 40.
Ons kantoor is open van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00

Bel gerust voor een goed advies voor uw specifieke situatie of kom langs in onze showroom.

Welkom bij

Solar-Energy-Groep 


“Yeah”  bijna lente !!

Geniet van de zon en haar voordelen