Zonneboilers

Hoe werkt een zonneboiler systeem?

Een zonneboiler kopen is een duurzame oplossing voor warm water en verwarming. Door middel van een of meerdere collectoren op uw dak wordt zonne-energie omgezet in warmte. Deze warmte wordt door een vloeistof opgevangen en via de collectoren naar het voorraadvat getransporteerd. Vervolgens wordt door een warmtewisselaar de warmte afgegeven aan het leidingwater.
Zonne-energie is door dit soort slimme toepassingen eigenlijk geen alternatieve energie meer te noemen. Solar Leiden biedt 2 soorten zonneboilers aan; de vlakke zonnecollector van HR-Solar en de heat-pipes zonnecollector van Solesta. Deze technologie heeft ertoe geleid dat zonne-energie nu in alle seizoenen betrouwbaar en rendabel is toe te passen voor het verwarmen van zowel water- als verschillende verwarmingssystemen.

Waarom een zonneboiler systeem?

Als u warm water vraagt dan gaat uw ketel dat d.m.v. gas warm stoken. Wanneer uw ketel vervolgens warm of heet water krijgt vanuit het boilervat dan heeft deze ketel minder of zelfs geen gas nodig om uw vraag van warm water te vervullen. Dit is dan ook gelijk het besparingsmodel. Geen gas = geen kosten. De pomp in de zonneboilerinstallatie gebruikt amper elektra, circa 40kW op jaarbasis.

Een zonneboiler systeem wordt geplaatst voor het (voor)verwarmen van tapwater zoals voor douchen, het bad en alle overige warmwaterkranen van uw huis. Het systeem is opgebouwd uit een voorraadvat met vlakke collectoren van 1.6 m² of 2.5 m² (HR-Solar) of met heat-pipes van 3 m², 3.8 m² of 4.5 m² (Solesta). De 1.6 m² collectoren van Hr-Solar hebben precies de afmeting van een standaard zonnepaneel maar zullen in het najaar niet veel opbrengst hebben. Terwijl de zonnecollector van Solesta met heat-pipes doormiddel van infra-rood straling weer meer rendement heeft in het voor en najaar.

Denkt u na over deze duurzame manier van tapwater verwarming door een zonneboiler te kopen? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Subsidie op zonneboilers

Ook in 2021 zijn er subsidies op zonneboilers systemen. Wij kunnen u alles vertellen over deze mogelijkheden en helpen u graag bij de aanvraag van een subsidie. Kijk voor meer informatie in ons nieuwsbericht Subsidie 2021 Warmtepomp(boiler) en Zonneboiler

Zonneboiler systeem

Benieuwd naar uw besparing met een zonneboiler?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Ons adres is: Blekerstraat 5, 2222 AN in Katwijk aan Zee.
Telefoon: 071 – 542 74 40.
Ons kantoor is open van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00

Bel gerust voor een goed advies voor uw specifieke situatie of kom langs in onze showroom.

Welkom bij de

Solar-Energy-Groep