WTW installaties en Airco's

Balansventilatie met warmteterugwinning

Een balansventilatiesysteem is op dit moment (zeker in combinatie met een warmtepomp) de meest gekozen ventilatieoplossing in de woningbouw.

Dit systeem bestaat uit een centraal opgesteld balansventilatietoestel, een kanalensysteem met toe- en afzuigventielen in de verschillende kamers en kan worden gecombineerd met een standenschakelaar, een RF afstandsbediening en/of CO2 ruimtesensor(en).

De ingebouwde warmtewisselaar zorgt ervoor dat tot 99% van de warmte (of koelte) wordt overgedragen, hierdoor gaat er nauwelijks kostbare energie verloren en zal de inblaastemperatuur op een comfortabel niveau zal liggen.

orcon WTW

Het ventileren van een woning kost energie, maar is erg belangrijk voor gezonde frisse lucht in huis. Veel mensen hebben roosters boven de ramen, een  mechanische ventilatiebox of zoals in Duitsland zetten elke dag het raam even open.
Bent u bezig met het isoleren van uw woning of stappen naar aardgasvrij te maken? Pak dan ook de manier van ventileren aan.

Balansventilatiesystemen met warmte- en koudeterugwinning zorgen niet alleen voor het afvoeren van verontreinigde lucht, maar ook voor de toevoer van schone lucht. Lucht die van buiten komt is in de winter fris. Door de warmtewisselaar wordt de lucht van buiten opgewarmd door de lucht van binnen. En in de zomer, andersom. Hierdoor blijft de lucht perfect in balans. Door de intelligente vocht- en CO₂-sensoren kan het ventilatiesysteem volledig automatisch vraaggestuurd werken.

Bij Solar-Energy-Groep plaatsen we niet alleen WTW-units maar verlagen ook uw oude manier van ventileren dmv de mechanische ventilatie voor bijvoorbeeld een ventilatie Spaarpomp of warmtepomp boiler. Wist u dat het restproduct van een warmtepompboiler 7°C koude lucht is? en we deze koude lucht kunnen gebruiken voor te kunnen koelen?  Indien uw installatie ruimte bovenin bevindt kunt u met de uitgaande lucht van een warmtepompboiler uw verdieping en uw huis koelen. Zie hier de werking van deze mooie duurzame uitvinding. 

Wilt u ook verduurzamen en geld besparen?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Ons adres is: Blekerstraat 5, 2222 AN in Katwijk aan Zee.
Telefoon: 071 – 542 74 40.
Ons kantoor is open van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00

Bel gerust voor een goed advies voor uw specifieke situatie of kom langs in onze showroom.

Welkom bij de

Solar-Energy-Groep