WTW installaties en Airco's

Het ventileren van een woning kost energie, maar is erg belangrijk voor gezonde frisse lucht in huis. Veel mensen hebben roosters boven de ramen, een  mechanische ventilatiebox of zoals in Duitsland zetten elke dag het raam even open.
Bent u bezig met het isoleren van uw woning of stappen naar aardgasvrij te maken? Pak dan ook de manier van ventileren aan.

Door kieren, naden en roosters lekt kostbare warme lucht die u graag in huis wenst te houden op koude dagen. Er zijn gelukkig allerlei manieren om het energieverlies te beperken, denk aan zelfregelende roosters, warmte-terugwinning (WTW) en vraagsturing.

Een WTW geeft veel comfort doordat hij de binnenkomende lucht alvast opwarmt met de warmte lucht die naar buiten gaat. Veel van deze ventilatie-units zijn vraaggestuurd: een CO@-meter regelt hoe hard of zacht er geventileerd wordt. Zo ventileer je niet te weinig maar ook niet te veel en heb je altijd gezonde lucht in huis.

Bij Solar Energy Groep plaatsen we niet alleen WTW-units maar ook airco units. Tegenwoordig zijn er erg zuinige en duurzame airco’s op de markt en op een verdieping waar het in de steeds warmer wordende zomerdagen moeilijk uit te houden is, is een airco vaak een verademing. Wist u dat het restproduct van een warmtepompboiler 7°C koudere lucht is? Indien uw installatie ruimte bovenin bevindt kunt u met de uitgaande lucht van een warmtepompboiler uw verdieping en uw huis koelen. Zie hier de werking van deze mooie duurzame uitvinding. 

Wilt u ook verduurzamen en geld besparen?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Ons adres is: Blekerstraat 5, 2222 AN in Katwijk aan Zee.
Telefoon: 071 – 542 74 40.
Ons kantoor is open van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00

Bel gerust voor een goed advies voor uw specifieke situatie of kom langs in onze showroom.