Zonneboiler of Warmtepompboiler?

In de meeste huishoudens in Nederland gaat gemiddeld 20% van het gas naar het verwarmen van tapwater. In huishoudens van 4 of meer personen kan dit ook al naar 25% of zelfs 30% gaan afhankelijk van het gebruik van douche/bad water en de grote van de douchekop. 

Met een stijgende gasprijs is deze duurzame maatregel een goede stap naar vermindering van het gas en straks van het gas af!

Tip: benieuwd naar uw gasverbruik voor tapwater? Kijk eens op uw energieleverancier app voor verbruik in een zomermaand dat uw verwarming uit staat. Dit verbruik (tussen 10m3 -25m3) maal 12 maanden is grofweg uw gasverbruik voor tapwater. Kookt u op gas? dan is dit verbruik vaak niet meer dan 40m3 per jaar.

Zonneboiler Hr Solar Solesta
Zonneboiler
Atlantic Explorer Warmtepompboiler
Warmtepompboiler

Een zonneboiler heeft naast een voorraadvat van 100/200/300L ook 2 of meer collectoren op het dak. Met deze duurzame manier van verwarmen bespaart u tot wel 70% van uw gas voor tapwater verwarming. Enkele zonneboilers kunnen ook met het warmtespiraal de verwarming aansturen voor meer gas besparing.

Een warmtepompboiler is een groot voorraadvat van 100/150 of 200/270L met een klein warmtepompje er bovenop. Er zijn geen collectoren nodig op het dak en u bespaart 100% van uw gas voor tapwater verwarming. Met de warmtewisselaar in de 200 en 270L Explorer warmtepompboiler kan je vervolgens ook het cv leiding water voorverwarmen voor meer gas besparing.

De warmtepompboiler gebruikt de energie uit de woning (in de meeste gevallen de ruimte waar hij staat) na het onttrekken van de warmte om het tapwater te verwarmen blijft er 7 graden koude lucht over waarmee we in de zomer iets van verkoeling kunnen regelen in uw trappenhuis of elders met een kleppen regeling.

Benieuwd naar uw besparing?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Ons adres is: Blekerstraat 5, 2222 AN in Katwijk aan Zee.
Telefoon: 071 – 542 74 40.
Ons kantoor is open van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00

Bel gerust voor een goed advies voor uw specifieke situatie of kom langs in onze showroom.