Zonneboiler of Warmtepompboiler?

In de meeste huishoudens in Nederland gaat gemiddeld 20% tot 40% van het gas naar het verwarmen van tapwater. Uiteraard afhankelijk van het gebruik van douche/bad water en de grote van de douchekop. 

Met een stijgende gasprijs is deze duurzame maatregel een goede stap naar vermindering van het gas en straks van het gas af!

Tip: benieuwd naar uw gasverbruik voor tapwater? Kijk eens op uw energieleverancier app voor verbruik in een zomermaand dat uw verwarming uit staat. Dit verbruik (tussen 10m3 -25m3) maal 12 maanden is grofweg uw gasverbruik voor tapwater. Kookt u op gas? dan is dit verbruik vaak niet meer dan 40m3 per jaar.

ATAG actie boiler 100L

Een zonneboiler heeft naast een voorraadvat van 100/200/300L ook 2 of meer collectoren op het dak. Met deze duurzame manier van verwarmen bespaart u tot wel 70% van uw gas voor tapwater verwarming. Enkele zonneboilers kunnen ook met het warmtespiraal de verwarming aansturen voor meer gas besparing.

Een warmtepompboiler is een groot voorraadvat van 100/150 of 200/270L met een klein warmtepompje er bovenop. Er zijn geen collectoren nodig op het dak en u bespaart 100% van uw gas voor tapwater verwarming. Met de warmtewisselaar in de 200 en 270L Explorer warmtepompboiler kan je vervolgens ook het cv leiding water voorverwarmen voor meer gas besparing.

De warmtepompboiler gebruikt de energie uit de woning (in de meeste gevallen de ruimte waar hij staat) na het onttrekken van de warmte om het tapwater te verwarmen blijft er 7 graden koude lucht over waarmee we in de zomer iets van verkoeling kunnen regelen in uw trappenhuis of elders met een kleppen regeling.

Zonneboiler Hr Solar Solesta
Zonneboiler pagina
Atlantic Explorer Warmtepompboiler
Warmtepompboiler pagina

Benieuwd naar uw besparing?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Ons adres is: Blekerstraat 5, 2222 AN in Katwijk aan Zee.
Telefoon: 071 – 542 74 40.
Ons kantoor is open van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00

Bel gerust voor een goed advies voor uw specifieke situatie of kom langs in onze showroom.

Welkom bij de

Solar-Energy-Groep