Over onze omvormers

Omvormers zijn het hart van iedere PV installatie. Per situatie moet worden bekeken welke type omvormer het beste past. Een gekocht “pakketje zonnepanelen” zal namelijk zeker niet het juiste of gewenste rendement opleveren. Wij van Solar-Leiden werken voor 90 procent met SMA omvormers, dit omdat SMA als enige fabrikant al meer dan 35 jaar omvormers maakt. Buiten de omvormers voor zonne-energie maken ze ook de transformatoren voor treinen en hebben daarmee dus een sterke broertje. Wij zijn van mening dat kwaliteit en garantie gepaard gaan met een goede fundering en kennis van het bedrijf.

De omvormer is technologisch het belangrijkste component van de PV installatie. De omvormer zet de in de PV-cellen opgewekte gelijkstroom om in wisselstroom conform het elektriciteitsnet – voor eigen gebruik of als voeding van het openbare elektriciteitsnet. Bovendien bewaakt deze als intelligente systeembeheerder zowel de PV panelen als het elektriciteitsnet.

Omvormers van SMA vervullen vandaag de dag al belangrijke netwerkbeheer-functies. met smart home kunnen we ondanks dat we niet thuis zijn de opgewekte energie direct verbruiken en wat over is opslaan in accu systemen.

SMA ontwikkelt al meer dan 35 jaar technologisch toonaangevende oplossingen en stimuleert toekomstgerichte thema’s. Daartoe behoort onder andere een intelligent energiebeheer op huishoudniveau, de netwerkintegratie van zonne-energie en het inzetten van reservoirs om tot een effectiever gebruik van hernieuwbare energie te komen. De omvormers worden gebouwd voor een levensduur van tenminste 25 jaar in volle productie, alleen SMA kan dat waarmaken.

De reden dat wij “Solar-Energy-Groep” 10 jaar ont-zorg garantie geven heeft te maken met de beste kwaliteit van onze producten. Onze ervaring en vertrouwen in deze weloverwogen merken maakt mogelijk dat wij zonder zorgen de toekomst in gaan.

Omdat de merken zijn opgenomen zijn in de “Solar-if” lijst hebben ze meer controle momenten gehad dan de meeste Europese merken. Deze lijst is voor de her-verzekering van het product. Uw panelen zijn voorzien van een TUV-keuring, en hebben een onafhankelijke keuring gehad door bijvoorbeeld KIWA. De Solar-if lijst geldt alleen voor Aziatische merken en krijgen in tegenstelling tot Europese merken dus veel meer keuringen en controles, we kunnen nu dankzij de importheffing en anti-dump wetgeving wel aannemen dat de kwaliteit van de aangeboden merken uit bijvoorbeeld China soms beter is gewaarborgd dan uit ons eigen Europa.

OptiTrac Global Peak

Een ontwikkeling van SMA die ervoor zorgt dat zonnestroominstallaties met gedeeltelijk overschaduwde zonnepanelen toch een maximaal rendement opleveren. Het zorgt dat uit een zonnestroominstallatie met schaduwzones steeds het maximum vermogen wordt gehaald, door een globaal maximum vermogen over de verschillende zones te berekenen. Wanneer deze functie aan staat zorgt dit voor zeer kleine verliezen in de opbrengst, die nauwelijks meetbaar zijn (minder dan 0.2%). Zo wegen de voordelen ruimschoots op tegen eventuele nadelen.

Concreet: ook bij schaduw presteren uw zonnepanelen optimaal. De functie wordt automatisch geactiveerd wanneer de omvormers de fabriek verlaten (vanaf productiedatum 9 juli 2014).

In 2017 komt de nieuwe lijn SB3000 / 5000 van SMA in de winkel, de omvormers hebben een online connectie met SMA zelf en zal de eerste 5 jaar uw omvormer in de gaten houden. Ook in 2017 komt SMA met optimizers. Deze kunnen individueel geplaatst worden in een string en hoeft niet achter elk paneel. Dat scheelt enorm in kosten en kans op uitval. Zoals u van SMA kunt verwachten komen ze met een oplossing die geen rendementsverlies heeft. De beste mpp tracker ter wereld zit al in de SMA omvormers en daar maakt de TIGO optimizer gebruik van.

SMA's Intelligent energiebeheer

Met een modulair ”Smart Home” systeem worden de tijden waarop energie wordt verbruikt aangepast aan de momenten waarop deze energie het meest voorhanden is, namelijk wanneer de zon schijnt. Op deze manier zal elk huishouden zijn eigen opgewekte zonnestroom zo veel mogelijk gebruiken, om op die manier zo zelfvoorzienend mogelijk worden. Bovendien ontlast elke zonnestroominstallatie het elektriciteitsnet door de effectieve verlaging van afname van elektriciteit.

Niet waar

SolarEdge zorgt voor 25% meer energie. >> bij een goede installatie zal een optimizer niets extra’s doen.

Optimizers hebben schaduw management >> Bij schaduw geeft de cel geen energie dus ook niet MET een optimizer.

Met optimizers heeft u meer rendement >> vergelijking tussen een conventioneel systeem en solarEdge op een zuid dak zonder schaduw is misschien 1% om dat de positieve paneel tolerantie iets voordeel kan geven. Zet dan die extra investering van € 50.- er naast en dan is uw terugverdientijd ver te zoeken. Lees: niet rendabel.

Waar

Monitoren per paneel >> u kunt elk paneel onafhankelijk bekijken (niet in real time maar een opsomming van opwekking en tijd)

Kan op verschillende oriëntaties >> het voordeel dat elke helingshoek en oriëntatie van het paneel op 1 zelfde string kan.

Verschillende type panelen naast elkaar >> Omdat een optimizer zich aanpast kan hij elk paneel goed mee laten draaien op dezelfde string.

Meer weten?

Vraag online een offerte aan of kom gewoon langs in de showroom.

Ons adres is: Kenauweg 17, 2331 BA in Leiden.
Telefoon: 071 – 542 74 40 of 06 – 12 49 36 93
Onze openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00

Bel gerust voor een afspraak of kom vrijblijvend langs voor een kop koffie en een goed advies voor uw specifieke situatie.